Program


Billy Elliot - a Musical
9

Billy Elliot - a Musical

Sir Elton John / Lee Hall: Billy Elliot – a Musical
Musical magyar nyelven, angol felirattal
14 év alatt nem ajánlott.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 22. vasárnap, 19:00

1984-et írunk. Angliában a bányászvárosokban felbolydult az élet: a sztrájkok korát éljük. A 11 éves Billy Elliot egy ilyen kisvárosban él. Apja és bátyja a sztrájkolók közt harcol a jobb megélhetésért, édesanyja meghalt. A fiú a családi hagyományt folytatva bokszedzésre jár, de nem való neki az erőszakos sport. Egy nap véletlenül tanúja lesz a lányok balettórájának és elvarázsolja a tánc.

Vajon egy kisfiú művészi tehetsége össze tudja-e hozni a családot és a város közösségét? Sikerül-e Billynek megvalósítani az álmait?
A musical-változat elkészítésekor a 2000-ben bemutatott mozifilm nyerő csapatához Sir Elton John csatlakozott. A világsikernek örvendő művet Magyarországon Szirtes Tamás non-replika rendezésében, Tihanyi Ákos koreográfiájával mutatjuk be. Valljuk, hogy a tánc és a zene mindenkié. A balett is.

A ”Billy Elliot – a Musical” előadása a Music Theatre International (MTI, 421 West 54th Street, New York, New York 10019 – tel.: (1) 212 541 4684, www.mtishows.com) különleges engedélye alapján, az általa rendelkezésre bocsátott engedélyezett anyagok felhasználásával jött létre.

A produkcióban közreműködő gyermekek felkészítésében az Opera partnere a Madách Musical Táncművészeti Iskola és a Magyar Táncművészeti Főiskola.

Kisebb szerepekben Barát Attila, Borka Dávid, Fillár István, Foki Veronika, Gáspár Samu, Hovanyecz Petra, Hrebenár András, Jenei Gábor, Kiss Zoltán, Kőrösi András, Mayer Szonja, Molnár Gyöngyi, Pál Zsófia.

Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett szólistái, továbbá a produkció tánckara és zenekara, valamint az Opera Énekkara és Gyermekkara.

A gyermekek felkészítésében részt vettek: Toldy Mária, Kovács Brigitta, Fehér Zsuzsanna, Jantyik Csaba, Murányi Tünde, Sárközi Gyula, Bacskai Ildikó, Szikora Boglárka, Kozlenko Zhanna, Jurányi Patrick, Szabó Zoltán Péter, Rusorán Gabriella.

Cselekmény

Az 1984-85-es bányászsztrájk idején, egy Easington nevű kis faluban lakik a kiskamasz Billy Elliot. Természetesen mindenki azt várja, hogy belőle is bányász lesz, mint a bátyjából, Tonyból, és az apjából és nagyapjából annak előtte. Szintén családi hagyomány a boksz. De egy edzés után Billy véletlenül tanúja lesz a lányok balettórájának, és magával ragadja a zene és a tánc. Titokban csatlakozik a csoporthoz, de csak a szintén „fura”, a nővére ruháit rendszeresen felpróbáló Michael nevű barátjával tudja megosztani ezt a titkot, hiszen saját családja úgy tartja, egy fiúnak a boksz való, nem a balett.

Billy tehetségesnek mutatkozik, és a balett tanár, Mrs. Wilkinson el szeretné vinni a Királyi Balettintézetbe felvételizni, de „lebuknak”. Amikor Billy apja számára kiderül, hogy fia a keservesen összekapart ötven pennyket boksz helyett balettra költötte, eltiltja a tánctól.

Közben a sztrájk egyre nagyobb indulatokat korbácsol. Rendszeressé válnak az összecsapások a bányászok és a rendőrök között. Tony, Billy bátyja az erőszakos megoldás híve. Bár apja próbálja lebeszélni, a fiú nem hallgat rá.
A karácsonyi összejövetel után Jackie Elliot, Billy apja véletlenül tanúja lesz, amint Billy a táncon keresztül fejezi ki őszinte érzelmeit. Megérinti a látvány és elmegy Mrs Wilkinsonhoz, hogy többet tudjon meg a meghallgatásról. Lehet, hogy kénytelen lesz az útiköltség miatt sztrájktörőnek állni, de ez sem tartja vissza. Végül a közösség adja össze Billy számára a pénzt, hogy eljuthasson Londonba. Még egy sztrájktörő felajánlását – bár nem szívesen - is elfogadják végül a gyerek kedvéért, és Jackie és Billy eljut Londonba.

Ez a történet egy kisfiúról szól, aki ki mer lépni a neki kijelölt térből a nagyvilágba, hogy kövesse a szíve parancsát és megküzdjön az álmaiért.

Ajánlatunk


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

LEGYETEK SZERENCSÉSEK! táncszínházi előadás a Fitos Dezső társulat előadásában esőnap június 30.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!