Program


A Weiss Manfréd család film

A Weiss Manfréd család film

Történelmi dokumentum-film

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 10. szombat, 19:00

Mottó: történelmi önismeret nélkül nincs nemzeti identitás

Weiss Manfréd lekvár- és húskonzervek készítésével kezdte a Lövölde téren, s a 20. század elejére, 40.000 alkalmazottjával és modern gépeivel, Európa legnagyobb gyáróriássá nőtte ki magát. A katolizált zsidó Weiss Manfréd család 1890 és l944 között a magyar legfelsőbb úri osztály kivételezett életét élte.

A Weiss Manfréd Művek egyedülálló munkás-jóléti intézkedéseket vezetett be (nyugdíj, kórház, üdülés, munkás-lakónegyedek, stb.). A hitleri idők alatt vagyonukkal az életüket megmentették. Hitler rábólintásával és vagyonuk német kézbe adásával a család Portugáliába menekülhetett. . Ezért aztán a kommunisták a háború után árulókká nyilvánították a családot. Történelem!
(93 perc)

Rendező: Katona Zsuzsa
Operatőr: Dala István
Hangmérnök: Belovári Tibor
Gyártó: Aster Film 2017

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!