Program


A művészet templomai: Hitler kontra Picasso

A művészet templomai: Hitler kontra Picasso

Rendező: Claudio Poli

Forgatókönyv: Sabina Fedeli, Didi Gnocchi, Arianna Marelli
Narrátor: Toni Servillo
Operatőr: Mateusz Stolecki
Zene: Remo Anzovino
Vágó: Claudio Poli

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 15. szombat, 11:00

A művészet templomai című látványos ismeretterjesztő mozifilm-sorozat következő epizódja a hitleri diktatúra művészet-üldözését veszi górcső alá. A náci rezsim egyrészről nyilvánosan megbélyegezte, betiltotta és elkobozta a propaganda által „elfajzott művészetnek" titulált korabeli kortárs műalkotásokat, másrészről – többnyire kényszer alkalmazásával – szisztematikusan begyűjtötte a pártvezetés által preferált klasszikus és modern alkotásokat. Európa-szerte több százezer műalkotást koboztak el ily módon, amelyeket titkos raktárakba rejtettek. A háború utáni évtizedekben számos festmény előkerült ugyan, de ez csupán a töredéke annak a hatalmas mennyiségű műkincsnek, amely után a nyomozás mind a mai napig tart. 2012-ben például Hildebrand Gurlitt egykori náci műkereskedő fiának lakásán több mint 1400 festményt, többek között Toulouse-Lautrec, Picasso, Renoir és Kokoschka műveit, valamint egy elveszettnek hitt Monet-festményt foglaltak le, amelyek becsült összértéke 1 milliárd euró. A több éves kutatómunka alapján készült film párizsi, New York-i, hollandiai és németországi tematikus kiállítások, köztük a Gurlitt-gyűjteményt is feldolgozó tárlatok bemutatásával vezeti végig a nézőt a 20. századi művészettörténet e vészterhes korszakán. Toni Servillo, az Oscar-díjas A nagy szépség főszereplőjének narrációja mellett személyes visszaemlékezések, szakértői interjúk, a műalkotásokat ábrázoló közeli felvételek és különleges archív filmrészletek segítik a rendkívül szerteágazó téma feldolgozását.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!