Program


César Franck/J.S.Bach/Mozart (Khatia&Gvantsa Buniatishvili&Concerto Budapest)

César Franck/J.S.Bach/Mozart (Khatia&Gvantsa Buniatishvili&Concerto Budapest)

Khatia Buniatishvili immár jó ideje visszajáró és lelkesen ünnepelt vendégművésze a Concerto Budapest koncertjeinek, ám ezúttal nemcsak vele találkozhatunk majd, hanem megismerkedhetünk szintén tehetséges nővérével, Gvantsa Buniatishvilivel is.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 6. vasárnap, 19:30

Franck: f-moll zongoraötös
-szünet-
J.S. Bach: c-moll kettősverseny
Mozart: Esz-dúr kettősverseny, K. 365

Khatia Buniatishvili, Gvantsa Buniatishvili zongora, Keller Quartet (Keller András, Környei Zsófia hegedű, Homoky Gábor brácsa, Fenyő László cselló)
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Khatia Buniatishvili immár jó ideje visszajáró és lelkesen ünnepelt vendégművésze a Concerto Budapest koncertjeinek, ám ezúttal nemcsak vele találkozhatunk majd, hanem megismerkedhetünk szintén tehetséges nővérével, Gvantsa Buniatishvilivel is. „Egy év van köztünk, de szinte olyanok vagyunk, mint az ikrek: mindig megvolt köztünk az összhang” - fogalmazott egy interjújában Khatia, s ezen a hangversenyen a grúz zongorista testvérpár két 18. századi versenyműben is igazolni fogja e harmónia meglétét, amely bizonnyal kettejük és a Keller András által vezényelt zenekar között is érzékletessé válik majd. Bach és Mozart kétzongorás kompozíciói előtt a hölgyek egyike a Keller Quartet társaságában készül kamarazenélni, méghozzá a romantikus zongoraötösök egyik legnagyszerűbbikét eljátszva. César Franck f-moll kvintettje 1879-ben született és ajánlása a pályatársnak, egyszersmind az ősbemutató zongoristájának, Camille Saint-Saëns-nak szólt. Amennyiben hihetünk a zenetörténeti anekdotának, Saint-Saëns a koncert befejeztével úgy távozott a pódiumról, hogy a kottát nem vitte magával: ha ez valóban a lekicsinylés jele akart lenni, úgy a kolléga fanyar ítéletét a mű azóta is töretlen népszerűsége már rég messzemenően megcáfolta.

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!